Thursday, 21 March 2013

BERSUYUKRLAH WAHAI HAMBA ALLAH

   
                  Assalamualaikum. al-hamdulillah.. Debaran jantung, hati, perut dan abdomen dalaman ayu sudah berakhir. hurm, Semalam ayu dan BFF ayu baru je ambil result SPM kami. Dan macam-macam reaksi dapat ayu lihat. ada yang menyesal,ada yang gembira. Tapi ayu pulak macam mana erk??

                  Siapa cakap ayu tak ada perasaan?ish! ni yang nak marah ni, hahaha.. keputusan ayu agak okey, tak okey lah. ayu gagal dalam mata pelajaran Maths. hurm .. sedih and menyesal lah sebab tak belajar betol-betol. haish! tapi ayu pikir-pikir.. buat apa nak sedih-sedih, lebih baik ayu pikir untuk masa depan ayu.  Yeah! huhu. kini ayu dah dewasa boleh pikir matang dan hanya belajar dari kesilapan diri tanpa melihat buku, kalau dulu, belajar melalui buku.. kalau salah kena rotan and denda. tapi sekarang tidak perlu lagi, hihi. tapi tak bermakna kita dah dewasa kita boleh bebas. kita masih lagi dalam tanggungan ibu bapa kita.Dan tak semua benda yang kita buat ibu bapa suka.. ingat ye kawan-kawan*pesanan ini dibawakan oleh budak yang chumil lagi tembam..ahahaha. perasan pulak*


         2b,3c+,1c,1d,1e,1g. itu lah result yang ayu dapat.   HA?APA? KENAPA TAK DAPAT A??? hurm. A ye lari lah sebab ada dua kaki. so ayu dapat huruf yang tak ada kaki je, ahahaha,, gurau je lah. Bukan ye apa. tahap kepandaian manusia berbeza,ayu ni tak lah pandai mana.. Mungkin salah ayu jugak sebab tak ambil tuisyen tapi ayu bukan dari keluarga yang senang, ayu tak nak beban mak abah ayu, biarlah abang dan adik ayu yang ambil tuisyen.. ayu memang tak suka nak menyusahkan orang lain. sebab ayu cuba untuk menjadi insan yang membangun dengan keyaan hasil titik peluh ayu.*ceh, dah mulalah feel in the blank ye. huhu*           Ayu bersyukur dengan result yang ayu dapat sekurang-kurang ye ayu dah usaha untuk naikkan gred.
AL-HAMDULILLAH.... dan sekarang! ini lah masa ya untuk ayu mula melakar sikit demi sedikit cita-cita dan impian ayu. doakan ye!
#selamat tinggal sekolah ku. terima kasih cikgu sebab
dah ajar ayu sesuatu yang bernilai dalam hidup.


    SEKIAN ♥
kegagalan hari ini tak bemakna kita akan memalui ye esok, bangkin dan buktikan!No comments:

Post a Comment